+36-30-6250126 info@veronikavallus.com

Biztosan észrevettétek, hogy a honlap indításakor lényegesen több fülbevaló került feltöltésre, mint bármilyen más ékszer. Ezek közül legtöbbnek az alapja mind egy ezüst karika fülbevaló, amelyeket tovább gondolva, kibontva és áttervezve más-más karakterű tárgyak születtek. Az alap ezüst fülbevaló elkészítése tulajdonképpen a véletlen műve. Nem direkt ilyen ékszert akartam készíteni, de az ezüst formálásával, domborításával egy számomra nagyon izgalmas ékszer született, ami a mai napig foglalkoztat és újabb különleges karika fülbevaló megalkotására inspirál.

Ezüst karika fülbevaló

Hogyan kell hordani ?

Az izgalmas része számomra az, hogy a viselési módjával sokkal nagyobb felületű ékszereket lehet létrehozni úgy, hogy ne legyen kényelmetlen és zavaró a viselésük. Látványban úgy tűnik, mintha a fül porcos része lenne átfúrva, mintha az ezüst karika fülbevaló viseléséhez a fülben két lyukra lenne szükség. Ezzel ellentétben csak egy hagyományosan a fülcimpában lévő egyetlen lyukra van szükség, a fülbevaló felfelé ívelő részét a fül középső része tartja. Egyáltalán nem nehéz és kényelmetlen, viszont figyelemkeltő és látványos ékszer.

A karika fülbevaló az egyik legkedveltebb és legsokoldalúbb fülbevaló forma. Lehet picurka, szerény, amely tökéletes mindennapi viselet munkahelyen, vagy napközben szaladgálás közben. Lehet extrém nagy és feltűnő, amely szinte külön életet él és uralkodik az arcon.

Én szeretem az extrémebb darabokat és azt hiszem, hogy sikerült egy új megközelítésben felhasználni ezt az ikonikus fülbevaló formát. Ez a fülbevaló a hagyományostól eltérően nem függ a fülből, hanem inkább rásimul a fülre. Vonalvezetése nem lefelé irányul, hanem inkább felfelé vezeti a tekintetet.

Ezüst köves karika fülbevaló

Ezüst karika fülbevaló variációk

Az alapdarabtól elindulva megszülettek a nőiesebb, díszített karika fülbevalók és készítettem egy abszolút markáns, szinte harcias formát is, amelyet viszont áttört csipkeszerű mintázata finomítja a női archoz.

Karakteres volta miatt alternatívaként aszimmetrikus párt is ajánlok hozzá, szép megoldás egy ezüst golyó vagy egyszerű gyöngy viselése a másik fülben. Ami lényeges, megrendelésnél fontos tudnom, hogy melyik fülben szeretné tulajdonosa viselni. Fülre rásimuló formája miatt a kis bedugós tüske elhelyezkedése, szöge fontos ahhoz, hogy kényelmesen illeszkedjen a fülre.