+36-30-6250126 info@veronikavallus.com

Nehéz fába vágja a fejszéjét ma egy fiatal, aki kikerülve az iskolából, vagy egyetemről, ötvösként, ékszerkészítőként szeretne boldogulni. Korábban természetes volt, hogy ha valaki egyedi ékszereket szeretett volna vásárolni, az bement egy ékszerészhez és ott helyben elmondta kívánságait. Ideális esetben az üzletben megnézegette, kiválasztotta az ékszert. Akár rögtön megvette, akár megrendelte, mindenképpen létrejött egy személyes kontaktus, vevő és eladó egymásra tudott hangolódni

Egyedi ékszer vs online világ

Manapság a hangsúly egyre inkább az online világ felé helyeződik át, az online üzletek nagy választékot kínálnak, ár összehasonlító oldalak léteznek. Az ember egy-két kattintással meg tudja vásárolni a kiválasztott terméket. Az online cégek a marketing adta lehetőségek tárházával ki tudja választani, lekövetni és befolyásolni tudja a célközönséget. Az emberek spórolási vágyára hatva engedményeket (még ha azok nem is igazi kedvezmények) és ingyenes szállítást kínálnak.
A verseny egyenlőtlenné vált. Az eladó, akinek pénze, sok pénze van, az az online világban sokkal jobban boldogul, az internetes keresőkben, az online hirdetési felületeken szinte egyeduralmat tud szerezni.
A nagy cégek ízlésbefolyásoló tényezőkké is váltak, a fiatalabb fogyasztói réteg egyre inkább márkafüggővé válik és öltözködési és ékszerviselési szokásaiban is uniformizálódik. A Gucci, M.Kors és Louis Vuitton például az utóbbi években érdekeltségeit átcsoportosítva belépett az ékszerkereskedelem világába. Évről évre nagyobb nyereségre tesznek szert a kisebb ékszerkészítők, vagy ötvösműhelyek rovására.

Érvek egyedi ékszerek mellett

Mi a megoldás? A hátrányból erényt kellene kovácsolni. A hatalmas és egyöntetű ékszerdömpinggel szemben alternatívaként üdítő színfolt egy kisebb műhelyekből kikerülő egyedi ékszer, amely valóban kitűnik a tömegből. Szerencsére ismét növekszik azon tudatos vásárlók száma, akik az egyedit keresik. Ezeknek az ékszereknek az értékét növelik, hogy egyrészt egyedi ékszerek, nem találkozunk vele úton-útfélen. Másrészt, követve a hagyományos módszereket, kézzel, kreativitással és tudással készülnek.
Ahhoz, hogy valaki minőségi ötvössé, ékszer készítővé váljon, hosszú út vezet. Több iskolai, egyetemi év után gyakorlatot kell szerezni valamilyen mester mellett. Ha ezek után valaki saját márka alapítása mellett dönt, akkor ki kell alakítani egy saját, rá jellemző látásmódot és eredeti ötletekkel, egyedi ékszerekkel kell a piacra lépni, amelyek kifejezik az ő egyéniségét és nem mellékesen a közönség is kedveli. https://www.veronikavallus.com/rolam/
Egy egyedi ékszer vásárlásával életben tartunk egy régi mesterséget és támogatunk valakit, aki ezt a mesterséget űzi és fenntartja. Hosszú munkaórákat tölt el azzal, hogy végül egy tökéletes ékszert adjon ki a kezéből. Biztosak lehetünk benne, hogy nem egy hamisítványt vásárolunk, hiszen Magyarországon egy nemesfém ékszer elkészítéséhez szigorú szabályoknak kell megfelelni. (https://mkeh.gov.hu/nemesfemvizsgalat)

Miért vásároljunk egyedi ékszert?

  • Mert az ékszer különleges, nem jön velünk szembe az utcán
  • Mert hangsúlyozni tudjuk egyéniségünket
  • Mert fenntartjuk ezt az ősi mesterséget
  • Mert támogatjuk az alkotókat
  • Mert ha magyar készítőtől vásárolunk, akkor a magyar ipart is támogatjuk