+36-30-6250126 info@veronikavallus.com

Halo eljegyzési gyűrű

Mi is az a halo gyűrű? Furcsa hangzású szó, a halo jelenség a csillagászatból kölcsönvett kifejezés, amely a nap vagy hold körül megjelenő fénygyűrűt jelenti. Angol jelentése egyébként dicsfény, fénykoszorú, fényudvar.

A halo gyűrű egy olyan foglalási módot jelent, amelynél van egy központi nagy kő, amelyet sok apró csiszolt kő vesz körbe. Általában gyémánt gyűrűről beszélünk, tehát egy nagyobb központi gyémántot számos apró pavé foglalatos kisebb gyémánt övez. A pici gyémántok sziporkáznak a fényben és a figyelem középpontjába állítják a középen elhelyezkedő gyémántot. De persze más drágakővel is gyönyörűen mutatnak ezek a gyűrűk.

A halo gyűrű, illetve foglalási  mód egy rendkívül látványos gyűrűt eredményez, a sok pici gyémánt megsokszorozza a gyűrű csillogását, nagyobbnak is láttatja a központi követ. Igen közkedvelt eljegyzési gyűrű típus, látványos és figyelemfelkeltő. Nem lehet nem észrevenni, mert a kéz mozgásakor a számos kő csak úgy szórja a fényt.

Ez egy klasszikus, régies stílusú gyűrű, amely azonban mind a mai napig igen népszerű. Nagyobb és feltűnőbb a hagyományos egy köves szoliter gyűrűnél , ez a típus biztosan nem a visszafogott stílus kedvelőire jellemző.

A halo gyűrű előnyei

A halo foglalású gyűrű egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy optikailag megnöveli a központi gyémánt méretét. A fél-egy karát körüli gyémántok ezzel a foglalással már óriásinak tűnnek. Persze ekkora gyémántot kevesen engedhetnek meg maguknak. De a bőven egy karát alatti méretű gyémántokat is hihetetlenül felturbózza az őt körülvevő kis gyémántok sora, megsokszorozza a csillogást és a gyűrűsujj hangsúlyos részévé válik.

A halo foglalat egy klasszikus foglalat,  Eredetileg nagyobb kerek gyémántokat, vagy más drágaköveket vettek körbe kisebb gyémántokkal. A központi kő gyakran valamilyen színes drágakő volt, körülötte fehér gyémántokkal. Ily módon különböző színes virágokat kívántak megjeleníteni, ahol a kisebb kövek a virágok szirmait jelentették.  Gyakran használtak gyöngyöt is központi elemként. Előszeretettel használták az art deco időszakában is, amikor a szimmetria és geometrikus formák használata volt a jellemző. A halo gyűrű ennek tökéletesen megfelel. Később a kereken kívül más formák is kedveltté váltak, ezáltal a gyűrűk is modernebb formát öltöttek.

Halo gyűrű formák

A gyűrű jellegét a központi kő határozza meg. A legkedveltebbek kétségtelenül a kerek formák, azonban számos más forma közül lehet ma már válogatni. Lássunk most néhány lehetőséget!

Kerek köves halo gyűrű.

A legelterjedtebb és kedveltebb forma, klasszikus stílusú gyűrűt eredményez.

Kerek köves halo gyűrű
Kerek köves halo gyűrű

Halo gyűrű princess csiszolású gyémánttal.

A kő négyzet alakú, vágatlan sarkokkal. A kerek gyémántok után a legelterjedtebb forma. Modern megjelenésű gyűrű.

Halo foglalatos gyűrű princess csiszolású gyémánttal

Halo gyűrű cushion csiszolású gyémánttal.

Négyzetes csiszolású gyémánt kerekített sarkokkal, átmenet a kerek és a princess csiszolás között. A gyűrűnek régies, romatikus jelleget kölcsönöz.

Cushion gyémánt halo foglalatban

Halo gyűrű smaragd csiszolású központi kővel.

A smaragd csiszolású kő hosszúkás négyzet alakú, kevesebb csiszolt felülettel rendelkezik, de egyszerűségében elegáns hatást eredményez. A hosszúkás forma szépen kiemeli az ujjat.

Halo gyűrű smaragd csiszolású gyémánttal

Ovális központi kő, szintén klasszikus forma.

Ovális gyémánt

Márkiz csiszolású gyémánt.

A történet szerint XV. Lajos csináltatott ilyen gyűrűt kedvesének, Madame Pompadournak, azaz Pompadour márkinőjének (Marquise de Pompadour) . Nevét innen kapta. A márkiz csiszolású gyémánt egy szilvamag formájára hasonlít a leginkább. Különleges, feltűnő csiszolás, nem mindennap látunk ilyen gyűrűt.

Szív alakú gyémánt, mint központi kő.

Mi más fejezhetné ki jobban szerelmünket, mint egy szív alakú központi kő?

Halo gyűrű szív alakú központi kővel

Összefoglalásul, a halo eljegyzési gyűrű egy kedvelt foglalási forma. A klasszikus szoliter gyűrű után talán a második legelterjedtebb választás. Feltűnő, ragyogó gyűrűt eredményez, ez a foglalási mód csillogóbbá és nagyobbá tesz egy központi drágakövet, ám a gyémántok száma miatt ez nem a legolcsóbb gyűrűk közé tartozik.