+36-30-6250126 info@veronikavallus.com

Design ékszer

Veronika Vallus
Veronika Vallus ékszertervező iparművész

Rólam

Mesterdiplomámat a  Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szereztem meg fémművesség szakon 2012-ben. Szeretem a szakmámat, szeretek elmerülni a műhelyem magányában és szeretem azt az érzést, hogy hosszú munka és sok, fáradtságos óra után egy olyan ékszert tarthatok a kezemben, amely nekem is, de főleg a megrendelőmnek nagy örömet okoz.

Vallus Veronika

ékszertervező iparművész

Sokaknak riasztóan hangzik

Design ékszer?

Miért viselünk ékszereket? Mert gyönyörködünk benne, mert szeretnénk kitűnni és az egyéniségünket és egyediségünket hangsúlyozni. Egy személyre szabott és tervezett ékszer pontosan ezeknek az elvárásoknak felel meg és már meg is érkeztünk a design ékszerek világába.

Ékszereimre a tiszta formavilág jellemző és keresem a megszokottól eltérő, izgalmas megoldásokat. Szeretem a hangsúlyos, karakteres darabokat, amelyeket gyakran különleges és szokatlan megoldásokkal „bolondítok” meg. Szívesen használok drágaköveket, gyémántokat is az arany és ezüst ékszereim tervezésénél.

Design ékszer, Veronika Vallus, moldavit nyaklánc
Design ékszer tervezés, drágakövek, Veronika Vallus

Egy design ékszer megalkotása

Egy új ékszer elkészítésénél először a stílus és formavilágot alakítom ki. Képek inspirálnak, ötleteket papírra vetek, rajzolgatok. Amint az elképzelés és design formát ölt, kiválasztom az esetleges drágaköveket és a hozzá illő nemesfémet. A vázlatok után következik az igazi kézi munka, amelyet mindig izgatottan várok, minden percét élvezem és amelynek az eredménye egy igazi Veronika Vallus egyedi ékszer!

Lenyűgöző dolog egy olyan művészeti ágat művelni, amely évszázadokra nyúlik vissza és alapjaiban szinte semmit nem változott. Még mindig hagyományos módszerekkel reszelem és alakítom a fémet, addig gyötröm, míg végül egy modern mai, úgymond design ékszer nem válik belőle. Mindig újra és újra varázslatnak és kihívásnak érzem, ahogyan egy jellegtelen fémdarab formát ölt és egy csodás ékszer születik belőle.

 

Szentendrén, egy gyönyörű barokk kisvárosban élek és dolgozom. Itt van a műhelyem és a kislányom is, aki szintén elkészítette már az első gyűrűjét!